Ingrediencie
- 1 menší karfiol,
- 1 väčšia cibuľa,
- ¼ ČL kurkumy,
- ¼ ČL rímskej drvenej rasce,
- ¼ ČL koriandru,
- strúhaný zázvor podľa chuti,
- soľ,
- ¼ ČL korenia Garam masala,
- 100 ml kokosového mlieka,
- 50 g strúhaného kokosu,
- 150 g mrazeného hrachu,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 2-3 zemiaky,
- 1 ČL zmesi na zahustenie,
- olivový olej,
- príp.voda
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Karfiol na indický spôsob
Vo veľkej panvici nasucho opražíme rascu, aby uvoľnila vôňu, pridáme olej, rozpálime ho a opražíme na ňom cibuľku, dochutíme koriandrom a kurkumou. Po chvíli pridáme strúhaný zázvor, pretlačený cesnak a keď vznikne kompaktná rozvarená zmes osolíme, pridáme nakrájané zemiaky a dusíme ešte asi 7 minút. (Ak treba, podlejeme vodou.) Potom pridáme malé ružičky karfiolu a keď zelenina trochu zmäkne podlejeme kokosovým mliekom, pridáme mrazený hrach, strúhaný kokos a ochutíme Garam masalou.
Šéfkuchár: Eva Sakálová | Recept z epizódy: 04. 05. 2014
Ingrediencie
- 1 menší karfiol,
- 1 väčšia cibuľa,
- ¼ ČL kurkumy,
- ¼ ČL rímskej drvenej rasce,
- ¼ ČL koriandru,
- strúhaný zázvor podľa chuti,
- soľ,
- ¼ ČL korenia Garam masala,
- 100 ml kokosového mlieka,
- 50 g strúhaného kokosu,
- 150 g mrazeného hrachu,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 2-3 zemiaky,
- 1 ČL zmesi na zahustenie,
- olivový olej,
- príp.voda
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame