Ingrediencie
- 400g mrazeného hrášku,
- 100 g hladkej pohánkovej múky,
- 1 vajíčko,
- 75 ml nemletého maku,
- soľ (najlepšie himaláyska),
- mleté korenie,
- olivový olej (na vysmážanie)
- na omáčku:
- 800 g paradajkového pretlaku /passata / a krájaných lúpaných paradajok,
- 2 veľké cibule,
- 3 PL olivového oleja,
- korenie garam masala - mleté,
- mletý koriander,
- mletý kumín,
- drvené horčicové semienko,
- kurkuma,
- soľ,
- príp.chilli
- na dip:
- 1 mäkké mango,
- 2 biele jogurty,
- Sstrúhaný kokos,
- kurkuma,
- koriander,
- korenie Garam masala,
- chilli mleté,
- sezamový olej,
- 5 lístkov stévie alebo cukor,
- 1 KL ume octu,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Indické kofty zo zeleného hrášku s dvoma omáčkami
Hrášok rozmixujeme na kašu. Pridáme pohánkovú múku, vajíčko a mak, osolíme, okoreníme a zmiešame na hladkú hmotu. Z hmoty tvarujeme veľké „ fašírky“, ktoré vysmážame na olivovom oleji z oboch strán. Na omáčku najskôr na oleji speníme cibuľu , pridáme všetko korenie a krátko opražíme. Potom pridáme paradajkové pyré a povaríme približne 20 min. Dochutíme soľou.
Na dip ošúpeme mango a nakrájame na malé kúsky. Na panvici zohrejeme sezamový olej, pridáme kokos , mango a pár lyžíc vody a varíme cca 3 min. Pridáme všetky koreniny , ume ocot , premiešame a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi vmiešame jogurty nasekanú stéviu alebo cukor podľa chuti a osolíme.
Šéfkuchár: Danica Jurčová | Recept z epizódy: 04. 05. 2014
Ingrediencie
- 400g mrazeného hrášku,
- 100 g hladkej pohánkovej múky,
- 1 vajíčko,
- 75 ml nemletého maku,
- soľ (najlepšie himaláyska),
- mleté korenie,
- olivový olej (na vysmážanie)
- na omáčku:
- 800 g paradajkového pretlaku /passata / a krájaných lúpaných paradajok,
- 2 veľké cibule,
- 3 PL olivového oleja,
- korenie garam masala - mleté,
- mletý koriander,
- mletý kumín,
- drvené horčicové semienko,
- kurkuma,
- soľ,
- príp.chilli
- na dip:
- 1 mäkké mango,
- 2 biele jogurty,
- Sstrúhaný kokos,
- kurkuma,
- koriander,
- korenie Garam masala,
- chilli mleté,
- sezamový olej,
- 5 lístkov stévie alebo cukor,
- 1 KL ume octu,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame