Francúzske zemiaky a šalát z čiernej reďkovky - Tajomstvo mojej kuchyne

Francúzske zemiaky a šalát z čiernej reďkovky

Maspoma

Rúru predhrejeme na 160°C. Zemiaky uvaríme, ošúpeme, nakrájame a asi jednu tretinu poukladáme na dno maslom vymastenej zapekacej misy. Na panvici rozpálime olivový olej, zľahka na ňom opražíme celú rascu a  nakrájanú cibuľu. Pridáme mäsko, poriadne premiešame a dochutíme soľou, čiernym korením, mletou rascou, mletou červenou paprikou, kurkumou, koreniacou zmesou „minútky na mäso“ a bylinkami. Odstavíme a navrstvíme na zemiaky. Mäsko prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakov, pokladáme na kolieska nakrájané uvarené vajíčka a nakladané hríby. Navrstvíme poslednú vrstvu zemiakov, dochutíme soľou, červenou paprikou a kurkumou. Habarkou rozmiešame smotanu, vajcia, bylinky a zmes vylejeme rovnomerne na zemiaky. Zapekáme asi 30 minút pri teplote 180°C. Vyberieme, posypeme nastrúhaným syrom, prípadne nastrúhanou mrkvou. Znova dáme zapiecť asi na 10-15 minút.

Čiernu reďkovku ošúpeme a nahrubo postrúhame. Ingrediencie na zálievku zmiešame, pridáme k reďkovke a podávame.

Maspoma

Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 03. 11. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu