Chlieb na špajli - Tajomstvo mojej kuchyne

Chlieb na špajli

Maspoma

Špajle namočíme do vody približne na dve hodiny. Do misy dáme vlažnú vodu, pridáme droždie, soľ, med a zmiešame. Postupne pridávame múku a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť asi 50 minút, tak aby sa zdvojnásobilo. Potom cesto vyvaľkáme, narežeme asi 1, 5 cm valčeky, omotáme ich okolo špajle a posypeme rascou a sezamom. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 20 minút. Podávame s pestom, ktoré sme urobili tak, že sme všetky suroviny zmixovali.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 31. 12. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu