Ingrediencie
- na rizoto:
- 1 hrnček ryže
- 1 šalotka
- 125 g bryndze
- 1 červená paprika alebo kapia
- 3 PL panenského olivového oleja
- 50 g masla
- 200-300 ml bieleho vína
- zeleninový vývar podľa potreby
- soľ
- čierne korenie
- na čatní:
- 2 jablká
- 1 veľká cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- hrsť hrozienok
- 1 PL rakytníka
- 1 citrón
- 200 ml jablkový cider
- kryštálový cukor podľa chuti
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Bryndzové rizoto s čatní

Na masle s olivovým olejom jemne orestujeme šalotku, pridáme nadrobno nakrájanú červenú papriku, prisypeme ryžu a premiešame. Za stáleho miešania prilievame víno. Keď sa víno odparí, postupne pridávame vývar a miešame. Keď je ryža uvarená al dente, pridáme bryndzu a podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.
Čatní pripravíme tak, že na masle s troškou oleja orestujeme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, kým jemne zhnedne. Pridáme na malé kocky nakrájané a ošúpane jablká, hrozienka, rakytník a cesnak. Zalejeme ciderom, pridáme citrónovú šťavu a cukor. Varíme asi 20 minút, kým jablká a hrozienka nezmäknú. Nakoniec dochutíme soľou, čiernym korením a cukrom. Čatní by malo byť sladké, slané a jemne kyslé zároveň.

Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 15. 11. 2020
Ingrediencie
- na rizoto:
- 1 hrnček ryže
- 1 šalotka
- 125 g bryndze
- 1 červená paprika alebo kapia
- 3 PL panenského olivového oleja
- 50 g masla
- 200-300 ml bieleho vína
- zeleninový vývar podľa potreby
- soľ
- čierne korenie
- na čatní:
- 2 jablká
- 1 veľká cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- hrsť hrozienok
- 1 PL rakytníka
- 1 citrón
- 200 ml jablkový cider
- kryštálový cukor podľa chuti
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame