Bryndzové rizoto s čatní - Tajomstvo mojej kuchyne

Bryndzové rizoto s čatní

Maspoma

Na masle s olivovým olejom jemne orestujeme šalotku, pridáme nadrobno nakrájanú červenú papriku, prisypeme ryžu a premiešame. Za stáleho miešania prilievame víno. Keď sa víno odparí, postupne pridávame vývar a miešame. Keď je ryža uvarená al dente, pridáme bryndzu a podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.

Čatní pripravíme tak, že na masle s troškou oleja orestujeme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, kým jemne zhnedne.  Pridáme na malé kocky nakrájané a ošúpane jablká, hrozienka, rakytník a cesnak. Zalejeme ciderom, pridáme citrónovú šťavu a cukor. Varíme asi 20 minút, kým jablká a hrozienka nezmäknú. Nakoniec dochutíme soľou, čiernym korením a cukrom. Čatní by malo byť sladké, slané a jemne kyslé zároveň.

Maspoma

Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 15. 11. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


Vyskúšajte si doma naše najpopulárnejšie recepty