Beluga šošovica s pečenými rajčinami a avokádom - Tajomstvo mojej kuchyne

Beluga šošovica s pečenými rajčinami a avokádom

Maspoma

Šošovicu uvaríme vo vode, dochutíme soľou a korením. Avokádo, citrónovú šťavu, soľ, javorový sirup, olivový olej a vodu zmixujeme. Zmes zmiešame s cuketou nakrájanou na tenké prúžky.  Paradajky prekrojíme na polovice, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme , okoreníme a posypeme kurkumou, poukladáme na plech a dáme piecť pri teplote 150 stupňov na 10-12 minút. Jadierka opražíme na olivovom oleji.

Na štvrtinu taniera uložíme za hrsť uvarenej šošovice, na ďalšiu  štvrtinu cuketu zmiešanú s avokádovou zmesou, do tretej časti taniera pridáme upečené paradajky a tanier doplníme rukolou. Posypeme opraženými slnečnicovými jadierkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Vladko Plevčík | Recept z epizódy: 30. 05. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.