Ingrediencie
- 250 g uvareného batatu
- 250 g upečenej tekvice (hokkaido alebo maslovej)
- 1 vajce
- 30 g masla izbovej teploty
- 1/3 šálky ovsených vločiek pomixovaných na múčku
- na slanú verziu: štipku soli, mletej rasce, kurkumy a trošku pažítky
- na sladkú verziu: 1 KL medu/jačmenného sladu a trošku škorice
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Batatovo-tekvicové placky

Batat uvaríme, ošúpeme a nakrájame. Tekvicu upečieme, ošúpeme a nakrájame. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom na hladké pyré. Pridáme vajce, maslo, dobre rozmiešame a zahustíme rozmixovanými vločkami. Ak je cesto stále riedke, tak môžeme ešte vločky pridať. Dochutenie: Pre maličké deti od 1 roka dochucovať netreba, prípadne ich ochutíme len máličko. Ak pripravujeme placky naslano, pridáme trošku soli, kurkumy, mletej rasce a nakrájanú pažítku. Ak sa rozhodneme pre sladké, dochutíme ich medom a škoricou. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a plech vystelieme papierom na pečenie. Z cesta tvarujeme placky a pečieme ich asi 20-30 minút. Podávame samotné alebo s jogurtom.
Vhodné od 1 roka.

Šéfkuchár: Romana Cibulková | Recept z epizódy: 06. 09. 2020
Ingrediencie
- 250 g uvareného batatu
- 250 g upečenej tekvice (hokkaido alebo maslovej)
- 1 vajce
- 30 g masla izbovej teploty
- 1/3 šálky ovsených vločiek pomixovaných na múčku
- na slanú verziu: štipku soli, mletej rasce, kurkumy a trošku pažítky
- na sladkú verziu: 1 KL medu/jačmenného sladu a trošku škorice
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame