Grilovaný karfiol so salsou z pečených paprík a humusu - Tajomstvo mojej kuchyne

Grilovaný karfiol so salsou z pečených paprík a humusu

Decodom

Karfiol rozdelíme na ružičky, ktorým ponecháme mladé zelené lístky  a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Polejeme olivovým olejom, ochutíme soľou, sladkou údenou paprikou a čiernym korením. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 15-20 minút. Vyberieme, posypeme píniovými orieškami , hrozienkami a ešte dopekáme asi 5 minút.

Ugrilované papriky (kápie) nakrájame, pridáme ajvar, trošku olivového oleja a všetko opražíme na oleji. Dochutíme soľou a čiernym korením. Ďalej pridáme humus, lístky mäty a nasucho opražené mandľové lupienky.

Grilovaný karfiol podávame so salsou.

Decodom

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 03. 03. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.