Banány v pomarančovej omáčke - Tajomstvo mojej kuchyne

Banány v pomarančovej omáčke

Maspoma

Rošt v rúre na pečenie uložíme asi 15 cm od zdroja tepla alebo na najvyššiu poličku, predhrejeme rúru na 180° C.

Olúpeme banány, prerežeme ich pozdĺžne i naprieč a uložíme neprekrojenou stranou hore do nádoby na zapekanie. Banány jemne pokvapkáme olejom a prelejeme citrónovou šťavou.
Pečieme asi 5 – 8 minút, kým nie sú mäkké a mierne zhnednuté.

Pomarančový džús, med, margarín a hrozienka zmiešame v malej panvici. Varíme asi 5 minút, občas premiešame. Zahustíme ovsenou múkou rozmiešanou v troche vlažnej vody. Prichutíme muškátovým orechom.

Maspoma

Šéfkuchár: Igor Bukovský | Recept z epizódy: 11. 01. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.