Baklažánové lasagne - Tajomstvo mojej kuchyne

Baklažánové lasagne

Maspoma

Baklažány nakrájame na pozdĺžne plátky, nasolíme , obalíme v trojobale (múka, vajce strúhanka) a vypražíme v oleji. Hotové uložíme na servítku, aby  sa zbavili prebytočného oleja.

Na paradajkovú omáčku v hrnci  opražíme cibuľku na oleji, pridáme paradajky nakrájané na kocky, paradajkový pretlak a nakrájané zavárané paradajky. Dochutíme mletým bielym korením a tymianom.

Na bešamel  v inom hrnci opražíme cibuľku, pridáme maslo, nasekaný cesnak a zahustíme múkou. Chvíľku všetko popražíme. Postupne dolievame mlieko a  varíme asi 3-4 minúty , resp. tak aby sme dostali požadovanú hustou. Na záver dochutíme muškátovým orechom a soľou.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Do maslom vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča ukladáme na spodok prvú vrstvu vysmažených baklažánov, ktorú polejeme paradajkovou omáčkou a následne bešamelom. Vrch posypeme strúhaným parmezánom. Postup zopakujeme ešte dvakrát . Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 25-30 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 21. 04. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu