Avinové guľky v orechovej kruste - Tajomstvo mojej kuchyne

Avinové guľky v orechovej kruste

Decodom

Syr Avin nastrúhame a vytvarujeme z neho guľky, ktoré obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a mletých orechoch, pričom vo vajciach a orechoch obaľujeme dvakrát. Hotové vysmažíme v oleji do zlatista.
Na suchú panvicu dáme skaramelizovať cukor. Potom pridáme vodu a rozvaríme. Očistené jablká nakrájané na kolieska a krátko povaríme v karameli. Na panvicu dáme maslo so smotanou na varenie a prekrojené bobuľky hrozna. Zredukujeme a na záver dochutíme koňakom. Na tanier dáme plátky jablka v karameli, na ne uložíme avinové guľky a polejeme smotanovo – hroznovou omáčkou.

Decodom

Šéfkuchár: Milan Gluch | Recept z epizódy: 20. 05. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.