Ingrediencie
- 2 misky ryže SOS Classic
- olej
- 1/2 väčšej bielej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- asi 10 šampiňónov
- 1 cuketa
- 1 citrón
- 250 ml ryžovej smotany
- mletá rasca
- granulovaný cesnak Mäspoma
- kari korenie
- mletá červená paprika
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zeleninový perkelt
Ryžu opražíme na oleji, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme.
Cibuľu a jeden strúčik cesnaku nakrájame, opečieme na rozpálenom oleji, pridáme očistenú, nastrúhanú mrkvu, prikryjeme a chvíľu podusíme. Ako ďalšie pridáme šampiňóny nakrájané nadrobno, premiešame a zmes dochutíme rascou, kari, granulovaným cesnakom, červenou paprikou, soľou a čiernym korením. Prikryjeme a podusíme. Medzitým nastrúhame cuketu, ktorú tiež pridáme k zelenine. Ešte chvíľku povaríme, dochutíme pár kvapkami citrónu, pretlačeným strúčikom cesnaku a ak je potrebné ešte dokoreníme. Zmes zjemníme ryžovou smotanou, premiešame a podávame spolu s ryžou.
Šéfkuchár: Viera Kolesárová | Recept z epizódy: 14. 11. 2021
Ingrediencie
- 2 misky ryže SOS Classic
- olej
- 1/2 väčšej bielej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- asi 10 šampiňónov
- 1 cuketa
- 1 citrón
- 250 ml ryžovej smotany
- mletá rasca
- granulovaný cesnak Mäspoma
- kari korenie
- mletá červená paprika
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame