Zeleninový perkelt - Tajomstvo mojej kuchyne

Zeleninový perkelt

Maspoma

Ryžu opražíme na oleji, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme.

Cibuľu a jeden strúčik cesnaku nakrájame, opečieme na rozpálenom oleji, pridáme očistenú, nastrúhanú mrkvu, prikryjeme a chvíľu podusíme. Ako ďalšie pridáme šampiňóny nakrájané nadrobno, premiešame a zmes dochutíme rascou, kari, granulovaným cesnakom, červenou paprikou, soľou a čiernym korením. Prikryjeme a podusíme. Medzitým nastrúhame cuketu, ktorú tiež pridáme k zelenine. Ešte chvíľku povaríme, dochutíme pár kvapkami citrónu, pretlačeným strúčikom cesnaku a ak je potrebné ešte dokoreníme. Zmes zjemníme ryžovou smotanou, premiešame a podávame spolu s ryžou.

Maspoma

Šéfkuchár: Viera Kolesárová | Recept z epizódy: 14. 11. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu