Vegánsky burger - Tajomstvo mojej kuchyne

Vegánsky burger

Maspoma

Baklažán ošúpeme, nakrájame, potrieme olivovým olejom a koreniacou zmesou na grilovanú zeleninu, asi 10-15 minút orestujeme na panvici. Popučíme, pridáme kukuričnú obaľovaciu zmes, psyllium, nasekanú šalotku, cesnak, soľ, korenie a natlačíme do formy s mikroténovou fóliou. Z jedného baklažánu spravíme tri burgre. Vložíme do chladničky na 30-40 minút a necháme zachladiť. Vyberieme a opečieme na grile.

Na prípravu majonézy zmiešame sójové mlieko, olej, trocha citrónovej šťavy a nasekanú čili papričku. Zmes dochutíme sušenou pažítkou, kurkumou, soľou a všetko dobre rozmixujeme.

Žemle na burger opečieme, potrieme majonézou, pridáme upečený burger, kúsky šalátu,  na kolieska nakrájanú cibuľu a paradajku.

Maspoma

Šéfkuchár: Tomáš Jamriška | Recept z epizódy: 27. 06. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu