Schwarzwaldská torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Schwarzwaldská torta

Maspoma

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny . Postupne pridávame olej a vodu. Primiešame múku s práškom do pečiva , kakao a nakoniec sneh z bielkov. Pečieme pri 180 stupňoch cca 40 min. Vychladnutý korpus prerežeme na 3 časti. Šľahačku vyšľaháme so Smetafixom, pridáme cukor a višňový likér. Spodný plát torty pokvapkáme likérom, naň dáme višňový gél , prípadne višňový džem, zavárané višne a šľahačku. Prikryjeme druhým plátom, ten pokvapkáme likérom a dáme šľahačku. Prikryjeme tretím plátom. Celú tortu potrieme šľahačkou a ozdobíme višňami a čokoládou.

Maspoma

Šéfkuchár: Richard Gottstein | Recept z epizódy: 24. 11. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


Vyskúšajte si doma naše najpopulárnejšie recepty