Pavlovovej torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Pavlovovej torta

Maspoma

Zmiešame pudingový prášok s citrónovou šťavou. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny, postupne prisypeme práškový cukor, do tejto masy pridáme rozmiešaný puding s citrónom a ďalej šľaháme, aby sa nám tieto dve hmoty spojili. Vzniknutú masu vylejeme na tortovú formu /klasická tortová forma, z ktorej ale nepoužijeme okraje/ a vytvarujeme do požadovaného tvaru. Pečieme 1 hodinu pri 150 stupňoch, potom znížime teplotu na 100 stupňov a pečieme ďalších 30 minút. Nakoniec korpus necháme ešte hodinu dosušiť v postupne chladnúcej rúre. Mascarpone, vanilkové cukry a Baccardi zmiešame do jemného krému, ktorý potom pridáme do vyšľahanej šľahačky so stužovačom a došľaháme. Krém vylejeme na upečený bielkový korpus a dozdobíme ovocím.

Tortu necháme pred podávaním schladiť.

Maspoma

Šéfkuchár: Martin Fratrič | Recept z epizódy: 02. 06. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu