Orechová torta s brusnicovým prelivom a tvarohovým krémom - Tajomstvo mojej kuchyne

Orechová torta s brusnicovým prelivom a tvarohovým krémom

Decodom

Ako prvé  pripravíme brusnice na ozdobu a brusnicový preliv. Na ozdoby si v  strednom hrnci necháme rozpustiť vodu s cukrom. Keď sa cukor úplne rozpustí vo vode, odstavíme hrniec zo sporáka, prisypeme čerstvé brusnice, premiešame a  necháme úplne vychladnúť. Následne hrniec prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky.

Na základ pre brusnicový preliv zalejeme brusnice vriacou vodou a necháme ich napučať. Ďalej skaramelizujeme cukor s koreninami, pridáme brusnice, jabĺčko nakrájané na kocky, kôru a šťavu z pomaranča. Povaríme 5-10 minút do zhustnutia a necháme vychladnúť.

Na orechový korpus v mixéri  vyšľaháme cukor s maslom a vanilkovou pastou dobleda. Neskôr po jednom pridávame vajíčka.  V oddelenej miske zmiešame všetky suché ingrediencie a na záver ich po troške, striedavo s kávou, pridávame do vajíčkovo maslovej hmoty.  Vymastíme a vystelieme papierom  dve formy (20 cm)  a pečieme približne 25 minút pri 180 stupňoch Celzia. Po dopečení necháme  korpusy 15 minút odstáť, vyberieme z foriem a necháme vychladnúť.

Na krém v mixéri vyšľaháme všetky ingrediencie a dosladíme podľa chuti.

Vychladnuté korpusy prerežeme na polovice pozdĺžne, potierame prelivom, krémom a vrstvíme. Na záver obtiahneme krémom a necháme zachladiť.

Brusnice namočené a vychladené v cukrovom sirupe zlejeme a preložíme na papier na pečenie, posypeme cukrom a obalíme.  Vychladnutú tortu dozdobíme obalenými brusnicami a môžeme podávať.

Decodom

Šéfkuchár: Ren Hečková | Recept z epizódy: 16. 12. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu