Orechová torta „Katka“ - Tajomstvo mojej kuchyne

Orechová torta „Katka“

Decodom

Celé vajcia vymiešame s cukrom a vanilkou šľahačom do peny, pridáme vodu a postupne po lyžiciach pridávame aj múku, orechy a prášok do pečiva. Formu vymastíme olejom, vysypeme múkou a pečieme pri teplote 160 stupňov Celzia asi 1 hodinu.

Deň vopred si pripravíme parížsky krém – uvaríme čokoládu s cukrom v šľahačke, necháme vychladnúť a uložíme do chladničky.

Upečený korpus prekrojíme na 3 časti, pokvapkáme rumom. Prvú vrstvu natrieme jahodovým džemom a na to navrstvíme časť parížskeho krému, to isté urobíme aj s ostatnými časťami korpusu a nakoniec celú tortu potrieme krémom zo všetkých strán. Poťahovú hmotu rozvaľkáme, ak treba podsýpame škrobom a prenesieme na tortu. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.

Decodom

Šéfkuchár: Katarína Matejíčková | Recept z epizódy: 22. 06. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu