Letná tortička - Tajomstvo mojej kuchyne

Letná tortička

Maspoma

Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme a pridáme do nich 50 g cukru. Žĺtky vyšľaháme s vodou a pridáme zvyšný cukor, vanilkový cukor a ešte riadne vyšľaháme. Zmes zmiešame s múkou a kypriacim práškom a nakoniec vmiešame vyšľahané bielky. Dáme do vymastenej a múkou vyspanej formy a pečieme cca 25 min na 190 stupňoch. Suroviny na linecké cesto zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré pečieme cca 10 min vo vymastenej a vysypanej forme pri 190 stupňoch.

Ušľaháme šľahačku a na dochutenie do nej pridáme Topmix, prípadne džem. Cukor rozvaríme vo vode.Korpus z piškótového cesta prekrojíme a natrieme ho džemom. Dáme naň 1/3 šľahačkového krému. Potom uložíme linecké cesto , ktoré potrieme zase tretinou krému. Na vrch dáme zase piškótové cesto, pokvapkáme ho cukrovou vodou a celú tortu potrieme zvyškom krému. Navrch naukladáme nakrájané ovocie a polejeme želatínou.

Maspoma

Šéfkuchár: Jozefa Sihelská | Recept z epizódy: 23. 06. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu