Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g čokolády,
- 250 g masla,
- 250 g gaštanového pyré,
- 2 PL rumu,
- 120 ml smotany na šľahanie,
- 4 vajcia,
- štipka soli,
- 125 g krupicového cukru,
- (v prípade potreby trošku mlieka na zriedenie cesta),
- Cera ( maslo) na vytretie tortovej formy,
- hladká múka na vysypanie formy
- na ozdobenie:
- uvarené gaštany,
- Mascarpone + kyslá smotana,
- práškový cukor,
- šťava z citróna
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Gaštanovo-čokoládová „Brownies“ torta
Do hrnca s vodným kúpeľom dáme roztopiť čokoládu s maslom, do druhého hrnca gaštanové pyré so smotanou, neskôr pridáme rum. Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky s troškou soli vyšľaháme na sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Rozpustenú čokoládu necháme jemne vychladnúť, nalejeme ju do žĺtkovej zmesi a vymiešame. Pridáme gaštanovú zmes a na záver bielkový sneh. Všetko zmiešame a vlejeme do vymastenej a hladkou múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme asi 25-35 minút pri teplote 170 stupňov. Podávame ozdobené smotanou s Mascarpone, uvarenými gaštanmi a pokvapkané citrónovou šťavou.
Šéfkuchár: Ľubomír Bajaník | Recept z epizódy: 27. 04. 2014
Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g čokolády,
- 250 g masla,
- 250 g gaštanového pyré,
- 2 PL rumu,
- 120 ml smotany na šľahanie,
- 4 vajcia,
- štipka soli,
- 125 g krupicového cukru,
- (v prípade potreby trošku mlieka na zriedenie cesta),
- Cera ( maslo) na vytretie tortovej formy,
- hladká múka na vysypanie formy
- na ozdobenie:
- uvarené gaštany,
- Mascarpone + kyslá smotana,
- práškový cukor,
- šťava z citróna
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame