Gaštanovo-čokoládová „Brownies“ torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Gaštanovo-čokoládová „Brownies“ torta

Maspoma

Do hrnca s vodným kúpeľom dáme roztopiť čokoládu s maslom, do druhého hrnca gaštanové pyré so smotanou, neskôr pridáme rum. Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky s troškou soli vyšľaháme na sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Rozpustenú čokoládu necháme jemne vychladnúť, nalejeme ju do žĺtkovej zmesi a vymiešame. Pridáme gaštanovú zmes a na záver bielkový sneh. Všetko zmiešame a vlejeme do vymastenej a hladkou múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme asi 25-35 minút pri teplote 170 stupňov. Podávame ozdobené smotanou s Mascarpone, uvarenými gaštanmi a pokvapkané citrónovou šťavou.

Maspoma

Šéfkuchár: Ľubomír Bajaník | Recept z epizódy: 27. 04. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu