Tinkin fermentovaný peľ - Tajomstvo mojej kuchyne

Tinkin fermentovaný peľ

Decodom

Postup: Naše telo nevie spracovať látky obsiahnuté v peli, preto sa musí peľ fermentovať – prekvasiť a to sa dá, keď sa zmieša s medom alebo medovou vodou. Ak sa peľ dá fermentovať do medu, tak je treba ho zmiešať v pomere 1:1 (med:peľ) a nechať pri teplote minimálne 20 stupňov Celzia prekvasiť 20-25 dní.Takto prekvasený peľ sa môže dlhodobo uskladniť. Užíva sa 3 x denne po 1 KL. Je veľmi dobrý na imunitu. Ak peľ prekvasí s medom dobre ho znášajú aj alergici, ktorí majú sennú nádchu. V prípade, že ho užívajú minimálne 6 týždňov pred nástupom alergie môžu potlačiť príznaky choroby.

Decodom

Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 08. 05. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu