Plnená teľacia kotleta s figovou omáčkou a zemiakovými šiškami - Tajomstvo mojej kuchyne

Plnená teľacia kotleta s figovou omáčkou a zemiakovými šiškami

Maspoma

Postup:
Zemiakové šišky:
Pripravíme odpaľované cesto: Vodu a 50 g masla privedieme do varu, do toho pridáme všetku múku a miešame, pokiaľ sa cesto odlepuje od hrnca. Necháme ho vychladnúť, pridáme vajcia, vymiešame do hladka a na koniec pridáme parmezán. Zemiaky olúpeme, prepasírujeme, pridáme rozpustené zvyšné maslo (30g), žĺtky, dochutíme muškátovým orechom a soľou. Zemiakovú kašu a odpaľované cesto zmiešame a zo vzniknutej zmesi pomocou lyžice tvarujeme šišky, ktoré opekáme v dobre rozpálenom oleji (160°C).
Kotleta: Kotletu nakrojíme, kapsu osolíme, okoreníme a pridáme tymian.
Plnka: Nakrájame cibuľku, slaninku a opražíme. Nakrájaný rožok a smotanu zmiešame s vajcom, do zmesi pridáme nakrájané gaštany, marhule a opraženú slaninku s cibuľou. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orechom, petržlenovou vňaťou a pažítkou. Mäso naplníme plnkou, opečieme na oleji a vložíme do rúry . Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia približne 20 minút.
Figová omáčka: Cukor skaramelizujeme na panvici, pridáme červené víno, škoricu, maslo, figy prekrojené na polovicu, hrozienka a redukujeme. Môžeme zahustiť Solamylom.
Typ: Ako prílohu môžeme podávať zimnú zeleninu.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 18. 12. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu