Plnená teľacia hruď a špenátové gnochi - Tajomstvo mojej kuchyne

Plnená teľacia hruď a špenátové gnochi

Maspoma

Teľaciu hruď prekrojíme a vytvoríme kapsu.

Toastový chlieb nadrobíme, zalejeme mliekom, pridáme vajcia, rozpustené maslo, muškátový oriešok, nakrájanú šunku a petržlenovú vňať, okoreníme a osolíme. Mäsovú kapsu okoreníme zvnútra, naplníme plnkou a uzavrieme ihlou. Povrch ešte osolíme a okoreníme. Do zapekacej misy dáme olej, rozohrejeme ho na sporáku, orestujeme v ňom pokrájanú zeleninu, pridáme pretlak, bobkový list, nové korenie, červené víno a prevaríme. Potom vložíme na to aj naplnenú teľaciu kapsu (vrchom dole), obložíme maslom a pečieme pri 200 stupňoch v rúre asi 45 minút. Potom znížime teplotu na 160 stupňov. Po cca 30 minútach mäso otočíme. Podlievať môžeme vínom, vývarom alebo vodou.

Baby špenát oblanšírujeme v horúcej vode, schladíme na ľade a pomixujeme s vajíčkom. Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, pretlačíme a potom vmiešame špenátovú zmes a múku. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvoríme šúľok a tvarujeme gnochi, ktoré varíme v osolenej vode. ( Keď vyplávajú na povrch, varíme ešte asi 3-4 minúty). Potom vyberieme gnochi z vody, opláchneme pod studenou vodou a tesne pred podávaním ešte opražíme na masle.

Plnenú teľaciu hruď podávame so špenátovými gnochi.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 25. 05. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu