Gabov teľací rezeň so zemiakovým šalátom - Tajomstvo mojej kuchyne

Gabov teľací rezeň so zemiakovým šalátom

Maspoma

0Mäso očistíme, nakrájame na tenko, naklepeme, osolíme a okoreníme. Panko strúhanku rozmixujeme. Vajce rozbijeme do tanierika, nešľaháme, len jemne prstom premiešame, pridáme sladkú smotanu a znova jemne premiešame. Rezne klasicky obalíme v trojobale, v poradí múka, vaječná zmes a panko strúhanka. Strúhanku nepritláčame, len zľahka v nej rezeň obalíme. Vyprážame na rozpálenom masle a masti do zlatista.

Zemiaky na šalát, uvarené v šupe, ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a dáme do väčšej misy. V hrnci zmiešame vývar s horčicou, pridáme ocot, práškový cukor, soľ, čierne korenie, premiešame a zohrejeme. Šalotku nakrájame na drobno, orestujeme a pridáme k zemiakom. Všetko zalejeme marinádou, trochou oleja, posypeme pažítkou a premiešame. Na záver ešte dochutíme soľou, čiernym korením a v prípade potreby octom.

Rezeň podávame spolu so šalátom, dozdobený kúskom citróna a sardelkou.

 

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 30. 10. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu