Bistecca alla Fiorentina - Tajomstvo mojej kuchyne

Bistecca alla Fiorentina

Maspoma

Pripravené mäso grilujeme na dobre rozpálenom ohni (alebo grilovacej panvici) z každej strany asi 4-5 minút, podľa toho, aké je vysoké. Na záver grilujeme aj zo strany, kde je kosť asi 5 minút. Mäso obraciame len raz. Ugrilované ho položíme na väčšiu misu a z každej strany ho dobre posolíme hrubozrnnou soľou, okoreníme čerstvo namletým korením, poriadne pokvapkáme olivovým olejom a niekoľkokrát ho na mise pretočíme a dobre v marináde ponamáčame. Potom mäso nakrájame na tenšie plátky a servírujeme s rukolou a parmezánovými ostružinami, ktoré ešte tiež posolíme a pokvapkáme olejom.

Maspoma

Šéfkuchár: Mária Miklošková | Recept z epizódy: 12. 10. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu