Šošovica s marhuľami - Tajomstvo mojej kuchyne

Šošovica s marhuľami

Maspoma

Vopred namočenú šošovicu scedíme. Na masle opečieme rascu a horčicové semená tak, aby popukali. Pridáme odkvapkanú šošovicu, opečieme ju, pridáme kurkumu, chilli, nasekanú zelerovú vňať, soľ, podlejeme a dusíme do mäkka. Nakoniec na šošovicu poukladáme marhule, posypeme nadrobno pokrájanou cibuľkou s vňaťou. Ak máme čerstvé marhule, rozrežeme ich, vyberieme kôstky a necháme v šošovici krátko prehriať.

Podávame s arabským chlebom potretým cesnakom a maslom.

Maspoma

Šéfkuchár: Rasťo Piško | Recept z epizódy: 29. 09. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu