Zimná guľovačka - Tajomstvo mojej kuchyne

Zimná guľovačka

Maspoma

Mäso, postrúhaný syr, vajce, polovicu najemno nakrájanej šalotky, soľ a korenie premiešame  a necháme chvíľku odležať.  Zo zmesi vytvárame guľôčky,  ktoré plníme bryndzou a špenátovým listom a každú obalíme v strúhanke. Ukladáme do zapekacej misy s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 60 minút. V hrnci orestujeme na oleji druhú polovicu nakrájanej šalotky, zalejeme smotanou, pridáme syr a necháme ho rozpustiť. Na záver pridáme zvyšok posekaných špenátových listov a necháme prevariť. Upečené guľky podlejeme horúcou syrovou omáčkou a podávame s varenými zemiakmi.

Maspoma

Šéfkuchár: Roman Poláčik | Recept z epizódy: 29. 11. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.