Ingrediencie
- 500 g mletého mäsa
- 100 g tvrdého syra
- 1 vajce
- 1 šalotka
- mleté čierne korenie
- soľ
- 125 g bryndze
- 150 g čerstvého špenátu
- strúhanka
- na omáčku:
- 250 g smotany na šľahanie
- 100 g plesňového syra
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zimná guľovačka
Mäso, postrúhaný syr, vajce, polovicu najemno nakrájanej šalotky, soľ a korenie premiešame a necháme chvíľku odležať. Zo zmesi vytvárame guľôčky, ktoré plníme bryndzou a špenátovým listom a každú obalíme v strúhanke. Ukladáme do zapekacej misy s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 60 minút. V hrnci orestujeme na oleji druhú polovicu nakrájanej šalotky, zalejeme smotanou, pridáme syr a necháme ho rozpustiť. Na záver pridáme zvyšok posekaných špenátových listov a necháme prevariť. Upečené guľky podlejeme horúcou syrovou omáčkou a podávame s varenými zemiakmi.
Šéfkuchár: Roman Poláčik | Recept z epizódy: 29. 11. 2020
Ingrediencie
- 500 g mletého mäsa
- 100 g tvrdého syra
- 1 vajce
- 1 šalotka
- mleté čierne korenie
- soľ
- 125 g bryndze
- 150 g čerstvého špenátu
- strúhanka
- na omáčku:
- 250 g smotany na šľahanie
- 100 g plesňového syra
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame