Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 20 g čerstvého droždia
- 150 ml mlieka
- 1-2 PL kryštálového cukru
- 1 vajce
- 1 ½ PL oleja
- soľ
- na plnku:
- 10 ks uvarených zemiakov
- čerstvý kôpor
- 2 vajcia (1 celé vajce, 1 žĺtok)
- soľ
- čierne korenie
- 3 PL práškového cukru
- mlieko podľa potreby
- 2-3 ks škoricového cukru Dr. Oetker
- maslo
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zemiakový lepník
Múku preosejeme, osolíme, v strede urobíme jamku, do ktorej vlejeme droždie rozmiešané s vlažným mliekom a cukrom. Necháme vykysnúť kvások. Potom pridáme vajce, olej (ak treba aj trocha mlieka) a vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
Zemiaky na plnku ošúpeme a na drobno postrúhame. Pridáme štipku soli, čierne korenie, práškový cukor, celé vajce a žĺtok, nadrobno nasekaný čerstvý kôpor a mlieko podľa potreby, tak aby sa plnka dala natierať.
Vykysnuté cesto uložíme na plech vyložený papierom, ktorý potrieme olejom a olejovými rukami ho roztlačíme. Necháme 10 minút podkysnúť. Na cesto natrieme pripravenú plnku a na vrch nakrájame malé plátky masla. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia približne 15 -20 minút. Nakoniec nakrájame na väčšie štvorce, ktoré len tak trocha omočíme vo vlažnom mlieku, posypeme škoricovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom.
Šéfkuchár: Cecília Vyletelová | Recept z epizódy: 12. 11. 2017
Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 20 g čerstvého droždia
- 150 ml mlieka
- 1-2 PL kryštálového cukru
- 1 vajce
- 1 ½ PL oleja
- soľ
- na plnku:
- 10 ks uvarených zemiakov
- čerstvý kôpor
- 2 vajcia (1 celé vajce, 1 žĺtok)
- soľ
- čierne korenie
- 3 PL práškového cukru
- mlieko podľa potreby
- 2-3 ks škoricového cukru Dr. Oetker
- maslo
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame