Zemiakový lepník - Tajomstvo mojej kuchyne

Zemiakový lepník

Maspoma

Múku preosejeme, osolíme, v strede urobíme jamku, do ktorej vlejeme droždie rozmiešané s vlažným mliekom a cukrom. Necháme vykysnúť kvások. Potom pridáme vajce, olej (ak treba aj trocha mlieka) a vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť.

Zemiaky na plnku ošúpeme a na drobno postrúhame. Pridáme štipku soli, čierne korenie, práškový cukor, celé vajce a žĺtok, nadrobno nasekaný čerstvý kôpor a mlieko podľa potreby, tak aby sa plnka dala natierať.

Vykysnuté cesto uložíme na plech vyložený papierom, ktorý potrieme olejom a olejovými rukami ho roztlačíme. Necháme  10 minút podkysnúť. Na cesto natrieme pripravenú plnku a na vrch nakrájame malé plátky masla. Pečieme v rúre  vyhriatej na 200 stupňov Celzia približne 15 -20 minút. Nakoniec nakrájame na väčšie štvorce, ktoré len tak  trocha omočíme vo vlažnom mlieku, posypeme škoricovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom.

Maspoma

Šéfkuchár: Cecília Vyletelová | Recept z epizódy: 12. 11. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu