Vinohradnícky koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Vinohradnícky koláč

Maspoma

Zo surovín na cesto vypracujeme vláčne cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme asi 1 hodinu postáť v chlade. Asi 300 g mäsa nakrájame na kocky, pridáme šunku na kocky. Šampiňóny očistíme a krátko orestujeme na oleji spolu s cibuľou. Zvyšok mäsa pomelieme spolu so sladkou smotanou a pridáme kocky ľadu, aby sa mäso nezrazilo. Všetko zmiešame, pridáme aj pistácie, čerstvé bylinky, osolíme rýchlosoľou a okoreníme. Cesto rozdelíme na polovice, jednu vyvaľkáme do kruhu, vyložíme plátkami slaniny, natrieme mäsovú plnku a prečnievajúcou slaninou prikryjeme. Žĺtok zmiešame s 2 PL sladkej smotany a natrieme okraje cesta.

Druhú polovicu cesta vyvaľkáme a prikryjeme koláč, kraje vidličkou zatlačíme a vyhrnieme. Zvyškami cesta môžeme koláč ozdobiť podľa vlastnej fantázie. V strede koláča urobíme dierku, do ktorej vložíme kornútok z alobalu. Celý koláč potrieme zmesou smotany a vajec. Pečieme v rúre pri 200 stupňoch asi 10 minút, potom dopekáme pri 160 stupňoch asi 40 minút. Necháme poriadne vychladnúť.

Želatínu rozpustíme vo víne a postupne ju vlievame do otvoru po kornútku do upečeného koláča a necháme stuhnúť v chlade.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 08. 04. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu