Ingrediencie
- 500 g hladkej múky,
- 90 ml oleja,
- 200 ml bieleho vína,
- 2 KL soli,
- príp. voda podľa potreby
- na plnku:
- 350 g mrazeného špenátu,
- 350 g syru Ricota al. Ricoletka,
- 1 vajce,
- 100 g strúhaného syru Gouda,
- 100 g medvedieho cesnaku,
- soľ, korenie,
- hrsť strúhanky,
- sezamové semienka,
- žĺtok na potretie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Špenátová slnečnica
Všetky suroviny na cesto zmiešame, ak sa nám zdá cesto tuhé, môžeme ho zriediť vodou. Rozdelíme ho na 2 časti a každú vyvaľkáme na hrúbku 1-1,5 cm. Na plnku zmiešame špenát s oboma syrmi, pridáme nakrájaný medvedí cesnak, osolíme, okoreníme a pridáme vajce.
Na pekáč dáme papier na pečenie a 1 plát cesta, do stredu uložíme kôpku plnky a zo zvyšnej plnky vytvoríme venček po okraji cesta tak, aby sa plnky nespojili. Prikryjeme druhým plátom cesta, stred pritlačíme a zaťažíme miskou. Okraje cesta odkrojíme a pritlačíme vidličkou. Okolo misky cesto narežeme a jednotlivé kúsky stočíme tak, aby vznikli lupene slnečnice. Koláč potrieme žĺtkom a stred posypeme sezamom. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 -40 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 13. 04. 2014
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky,
- 90 ml oleja,
- 200 ml bieleho vína,
- 2 KL soli,
- príp. voda podľa potreby
- na plnku:
- 350 g mrazeného špenátu,
- 350 g syru Ricota al. Ricoletka,
- 1 vajce,
- 100 g strúhaného syru Gouda,
- 100 g medvedieho cesnaku,
- soľ, korenie,
- hrsť strúhanky,
- sezamové semienka,
- žĺtok na potretie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame