Maňanské ríteše - Tajomstvo mojej kuchyne

Maňanské ríteše

Maspoma

Vypracujeme kysnuté cesto, ktoré si rozdelíme na 2 polovice. Z prvej polovice cesta vytvarujeme valec, ktorý rozkrájame na menšie kúsky.  Necháme ich trochu tiež vykysnúť. Tieto potom rozvaľkáme na malé okrúhle tvary (ako malý dezertný tanier), ktoré potrieme olejom, naplníme oškvarkovou plnkou a zvinieme do rolky, ktorú potom ešte zatočíme do slimáka.

Podobne postupujeme aj s druhou polovicou cesta . Kapustu nakrájame a posolíme, aby pustila šťavu. Cukor skaramelizujeme nasucho na panvici a na cukor dáme vyžmýkanú kapustu (pretože osolená kapusta pustí trochu šťavy). Rozvaľkané malé placky potrieme olejom a plníme kapustou, zvinieme a zatočíme do slimáka.

Slimáky preložíme na plech potretý olejom, slimáky  na povrchu tiež potrieme olejom a pečieme v rúre pri  180 stupňoch si 15 minút,  potom trochu uberieme z teploty a ešte pečieme 15 min.

Keď upečené máňanské ríteše vyberieme z rúry, ešte raz ich potrieme olejom, aby neboli suché.

Maspoma

Šéfkuchár: Alena Porubská | Recept z epizódy: 07. 02. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu