Malé zemiakové bábovky - Tajomstvo mojej kuchyne

Malé zemiakové bábovky

Maspoma

Maslo  rozotrieme so žĺtkami v mise, osolíme, okoreníme, dochutíme muškátovým orechom  a spolu prešľaháme. Pridáme uvarené, nastrúhané zemiaky, syr a strúhanku. Bielky  vyšľaháme a zľahka ich zapracujeme do zmesi. Formy na bábovky  vymažeme sprejom alebo maslom a naplníme zmesou, na vrch poukladáme kúsky masla. Formu dáme na plech na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia (teplovzdušná), resp. 200 stupňov Celzia (normálna) približne 20 minút.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Cibuľku nakrájame na krúžky, obalíme v múke a vypražíme na oleji. Na omáčku opražíme cibuľku, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Pridáme nasekaný medvedí cesnak, soľ, korenie a troška povaríme. Na záver ešte dochutíme trochou masla a všetko rozmixujeme.

Upečené bábovky vyberieme z foriem polejeme omáčkou a posypeme opraženou cibuľkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 08. 04. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu