Ingrediencie
- 250 g tresky
- 200 g lososa
- 250 g pstruha
- 1 brokolica
- 2 mrkvy
- 150 g zelenej špargle
- 150 g špenátu
- 2 červené cibule
- pór
- 125 g masla
- 1-2 PL polohrubej múky
- 1000 g zemiakov
- 700 ml mlieka
- 150 g syra chedar
- 250 ml smotany
- čerstvá mäta
- petržlenová vňať
- rozmarín
- muškátový orech
- čierne korenie celé aj mleté
- soľ
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Lackov rybí koláč
Do väčšej panvice dáme 500 ml mlieka, smotanu, nahrubo nakrájanú cibuľu, čierne korenie celé, ponoríme všetky rybky a jemne varíme asi 5 minút, ak sú filety hrubšie aj 7 minút (pozor aby sme ich nerozvarili). Rybky vyberieme a zmes scedíme, mlieko a smotanu odložíme. Väčšie kusy rýb naukladáme do pekáča.
Na bešamel: cibuľku opražíme na masle, pridáme múku a urobíme zápražku. Odložíme zo sporáka, vmiešame mliečny rybací vývar, vrátime späť na sporák a za stáleho miešania povaríme 10 minút. Ochutíme muškátovým orieškom, čiernym korením, soľou, pridáme hrsť petržlenovej vňatky.
Do ďalšej panvice dáme trošku oleja, nadrobno nakrájanú cibuľku a popražíme. Pridáme na kolieska nakrájaný pór, špargľu, brokolicu, mrkvu, rozmarín a pražíme ďalej. Na záver pridáme špenát. Zeleninovú zmes vložíme do pekáča k rybkám a všetko zalejeme bešamelom. Len veľmi zľahka premiešame. Môžeme nechať vychladnúť v chladničke asi 30 minút.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme maslo, mlieko, dochutíme muškátovým orechom, petržlenovou vňaťou, mätou, soľou a všetko vymiešame na pyré. Konzistencia musí byť hustejšia, aby sa nám pyré nezmiešalo s bešamelom, keď sa bude piecť.
Do misiek vrstvíme rybaciu zmes, na ktorú pridáme zemiakové pyré a vrch posypeme nastrúhaným syrom. Dáme do rúry a pečieme pri teplote 200° Celzia približne 15-20 minút.
Šéfkuchár: Lacko Cmorej | Recept z epizódy: 15. 04. 2018
Ingrediencie
- 250 g tresky
- 200 g lososa
- 250 g pstruha
- 1 brokolica
- 2 mrkvy
- 150 g zelenej špargle
- 150 g špenátu
- 2 červené cibule
- pór
- 125 g masla
- 1-2 PL polohrubej múky
- 1000 g zemiakov
- 700 ml mlieka
- 150 g syra chedar
- 250 ml smotany
- čerstvá mäta
- petržlenová vňať
- rozmarín
- muškátový orech
- čierne korenie celé aj mleté
- soľ
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame