Lackov rybí koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Lackov rybí koláč

Decodom

Do väčšej panvice dáme 500 ml mlieka, smotanu, nahrubo nakrájanú cibuľu, čierne korenie celé, ponoríme všetky rybky a jemne varíme asi 5 minút, ak sú filety hrubšie aj 7 minút (pozor aby sme ich nerozvarili). Rybky vyberieme a zmes scedíme, mlieko a smotanu odložíme. Väčšie kusy rýb naukladáme do pekáča.

Na bešamel: cibuľku opražíme na masle, pridáme múku a urobíme zápražku. Odložíme zo sporáka, vmiešame mliečny rybací vývar, vrátime späť na sporák a za stáleho miešania povaríme 10 minút. Ochutíme muškátovým orieškom, čiernym korením, soľou, pridáme hrsť petržlenovej vňatky.
Do ďalšej panvice dáme trošku oleja, nadrobno nakrájanú cibuľku a popražíme. Pridáme na kolieska nakrájaný pór, špargľu, brokolicu, mrkvu, rozmarín a pražíme ďalej. Na záver pridáme špenát. Zeleninovú zmes vložíme do pekáča k rybkám a všetko zalejeme bešamelom. Len veľmi zľahka premiešame. Môžeme nechať vychladnúť v chladničke asi 30 minút.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme maslo, mlieko, dochutíme muškátovým orechom, petržlenovou vňaťou, mätou, soľou a všetko vymiešame na pyré. Konzistencia musí byť hustejšia, aby sa nám pyré nezmiešalo s bešamelom, keď sa bude piecť.
Do misiek vrstvíme rybaciu zmes, na ktorú pridáme zemiakové pyré a vrch posypeme nastrúhaným syrom. Dáme do rúry a pečieme pri teplote 200° Celzia približne 15-20 minút.

Decodom

Šéfkuchár: Lacko Cmorej | Recept z epizódy: 15. 04. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu