Ingrediencie
- na focacciu:
- 400 g chlebovej múky
- 300 g vody
- 80 g kvásku
- 10 g soli
- 20 ml olivového oleja
- stredomorské bylinky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Focaccia
Na focacciu zmiešame vodu s múkou a necháme 2 hodiny postáť. Pridáme kvások a necháme 20 minút stáť. Nakoniec prilejeme olivový olej, osolíme a vymiesime cesto, ktoré necháme ďalších 20-30 minút postáť pri izbovej teplote. Potom cesto ešte dvakrát preložíme – po uplynutí 1 hodiny a po uplynutí 2 hodín. Cesto uložíme do chladničky a necháme 10 hodín kysnúť . Vyberieme, vylejeme na vymastený plech, polejeme olivovým olejom a posypeme stredomorskými bylinkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20-25 minút.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 13. 03. 2022
Ingrediencie
- na focacciu:
- 400 g chlebovej múky
- 300 g vody
- 80 g kvásku
- 10 g soli
- 20 ml olivového oleja
- stredomorské bylinky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame