Domáca pizza - Tajomstvo mojej kuchyne

Domáca pizza

Maspoma

Droždie rozpustíme v pohári s teplou vodou a s lyžičkou cukru. Do väčšej misy vysypeme múku a vylejeme doň rozpustené droždie, zamiešame a postupne prilievame teplú vodu, miešame v mise a osolíme. Cesto si preložíme na pracovnú dosku posypanú múkou a miesime asi 15 minút, kým nebude vláčne a prestane sa lepiť na prsty. Podľa potreby dolievame buď vodu, alebo prisypávame múku. Hotové cesto vložíme naspäť do pomúčenej misy, zakryjeme vlhkou utierkou a necháme nakysnúť na teplom mieste asi 2 hodiny. Cesto by malo zdvojnásobiť objem.

Pizzu ochutíme podľa vlastnej fantázie.

Všetky suroviny na rukolové pesto zmixujeme.

Artičoky zlejeme z oleja, vložíme do mixéru, pridáme syr, olej, soľ a všetko naraz zmixujeme do hladka, na záver pridáme štipku čierneho korenia.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 19. 10. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


Vyskúšajte si doma naše najpopulárnejšie recepty