Ingrediencie
- na cesto:
- 1 kg hladkej múky,
- 25 g čerstvého droždia,
- 1 KL cukru,
- 1 KL soli,
- 600 ml teplej vody
- na ochutenie pizze:
- mozzarella,
- paradajková omáčka,
- ančovičky,
- kapary,
- pražská šunka,
- parmská šunka,
- oregano,
- soľ,
- olivový olej
- na rukolové pesto:
- hrsť čerstvej rukoly,
- 250 g burraty (maslovej mozzarelly),
- soľ,
- olivový olej
- na artičokové pesto:
- 250 g artičokov v slnečnicovom oleji,
- 50 g roztierateľného syru (napr. Lučina),
- olivový olej,
- soľ,
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Domáca pizza
Droždie rozpustíme v pohári s teplou vodou a s lyžičkou cukru. Do väčšej misy vysypeme múku a vylejeme doň rozpustené droždie, zamiešame a postupne prilievame teplú vodu, miešame v mise a osolíme. Cesto si preložíme na pracovnú dosku posypanú múkou a miesime asi 15 minút, kým nebude vláčne a prestane sa lepiť na prsty. Podľa potreby dolievame buď vodu, alebo prisypávame múku. Hotové cesto vložíme naspäť do pomúčenej misy, zakryjeme vlhkou utierkou a necháme nakysnúť na teplom mieste asi 2 hodiny. Cesto by malo zdvojnásobiť objem.
Pizzu ochutíme podľa vlastnej fantázie.
Všetky suroviny na rukolové pesto zmixujeme.
Artičoky zlejeme z oleja, vložíme do mixéru, pridáme syr, olej, soľ a všetko naraz zmixujeme do hladka, na záver pridáme štipku čierneho korenia.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 19. 10. 2014
Ingrediencie
- na cesto:
- 1 kg hladkej múky,
- 25 g čerstvého droždia,
- 1 KL cukru,
- 1 KL soli,
- 600 ml teplej vody
- na ochutenie pizze:
- mozzarella,
- paradajková omáčka,
- ančovičky,
- kapary,
- pražská šunka,
- parmská šunka,
- oregano,
- soľ,
- olivový olej
- na rukolové pesto:
- hrsť čerstvej rukoly,
- 250 g burraty (maslovej mozzarelly),
- soľ,
- olivový olej
- na artičokové pesto:
- 250 g artičokov v slnečnicovom oleji,
- 50 g roztierateľného syru (napr. Lučina),
- olivový olej,
- soľ,
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame