Cuketa plnená červenou šošovicou - Tajomstvo mojej kuchyne

Cuketa plnená červenou šošovicou

Maspoma

Cuketu umyjeme a prekrojíme na štyri časti. Šošovicu uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na masle orestujeme pokrájanú šalotku, cesnak, pridáme paradajky a podusíme. Zmes rozmixujeme spolu s pomletými vlašskými orechmi, zmiešame s uvarenou šošovicou a všetko spolu ešte prehrejeme na panvici. Na záver dochutíme sójovou omáčkou a chilli. Vnútro cukety potrieme olivovým olejom, na spodok poukladáme plátky syra, naplníme zmesou, vložíme  do rúry a zapekáme pri 180 stupňoch Celzia  asi 40 minút.

Podávame s dipom z gréckeho jogurtu, olivového oleja, kôpru, citrónovej šťavy a soli.

Maspoma

Šéfkuchár: Silvia Nájdená | Recept z epizódy: 17. 09. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu