Ingrediencie
- 100 g pšeničného kvásku
- 170 g mlieka
- 140 g piva
- 450 g Pšeničnej múky hladkej – Penam na kváskovanie
- 50 g Ražnej múky-Penam na kváskovanie
- 1 ČL kryštálového cukru
- 50 g masla
- trošku soli
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bublinkové bagety
Pred pečením nakŕmime kvások a počkáme, kým zdvojnásobí objem. Z kvásku a ostatných surovín vypracujeme vláčne elastické cesto. Maslo zapracovávame ako posledné. Cesto necháme nakysnúť na dvojnásobok (asi 8 hodín podľa teploty v miestnosti a sily kvásku). Nakysnuté cesto rozdelíme na 4 diely asi po 250 g, urobíme bochníčky a necháme 20 minút oddychovať. Bochníčky rozvaľkáme na obdĺžnik a zrolujeme do tvaru bagety. Pri rolovaní mierne uťahujeme. Finálne necháme nakysnúť 2-4 hodiny na plechu vystlanom papierom na pečenie. (Opäť záleží od teploty v miestnosti a sily kvásku.) Cesto musí viditeľne zväčšiť objem a musí byť na dotyk nafúknuté. Pred pečením potrieme mliekom, narežeme a prípadne môžete posypať semienkami. Pečieme so záparou pri teplote 200°C asi 10 minút a bez zápary na 180°C ďalších 15-20 minút.
Šéfkuchár: Petronela Burianová | Recept z epizódy: 10. 05. 2021
Ingrediencie
- 100 g pšeničného kvásku
- 170 g mlieka
- 140 g piva
- 450 g Pšeničnej múky hladkej – Penam na kváskovanie
- 50 g Ražnej múky-Penam na kváskovanie
- 1 ČL kryštálového cukru
- 50 g masla
- trošku soli
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame