Bublinkové bagety - Tajomstvo mojej kuchyne

Bublinkové bagety

Maspoma

Pred pečením nakŕmime kvások a počkáme, kým zdvojnásobí objem. Z kvásku a ostatných surovín vypracujeme vláčne elastické cesto. Maslo zapracovávame ako posledné. Cesto necháme nakysnúť na dvojnásobok (asi 8 hodín podľa teploty v miestnosti a sily kvásku). Nakysnuté cesto rozdelíme na 4 diely asi po 250 g, urobíme bochníčky a necháme 20 minút oddychovať. Bochníčky rozvaľkáme na obdĺžnik a zrolujeme do tvaru bagety. Pri rolovaní mierne uťahujeme. Finálne necháme nakysnúť 2-4 hodiny na plechu vystlanom papierom na pečenie. (Opäť záleží od teploty v miestnosti a sily kvásku.) Cesto musí viditeľne zväčšiť objem a musí byť na dotyk nafúknuté. Pred pečením potrieme mliekom, narežeme a prípadne môžete posypať semienkami. Pečieme so záparou pri teplote 200°C asi 10 minút a bez zápary na 180°C ďalších 15-20 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Petronela Burianová | Recept z epizódy: 10. 05. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


Vyskúšajte si doma naše najpopulárnejšie recepty