Ingrediencie
- 500 g hladkej chlebovej múky,
- 10 g soli,
- 10 g sušeného droždia,
- 170 ml vlažného plnotučného mlieka,
- 4 vajcia,
- 1 vajce na potretie,
- 250 g masla,
- 10 plátkov šunky,
- 125 g mozarelly,
- 80 g strúhaného parmezánu,
- hrsť bazalkových lístkov
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Briošková podkova
Do misky vsypeme k robotu vsypeme múku, na jednu stranu dáme soľ, na druhú droždie, prilejeme mlieko, vajcia a mixérom vymiešame cesto, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme asi 1 hodinu kysnúť (cesto musí zdvojnásobiť svoj objem). Potom cesto vyklopíme na zľahka pomúčenú dosku a rozvaľkáme na cca 1,5 cm hrubý obdĺžnik. Poukladáme naň šunku a mozarellu, posypeme bazalkou a od dlhšej strany smerom ku kratšej stočíme do rolády. Tú potom pozdĺžne prekrojíme, zapletieme „do copu“ a stočíme do podkovy, ktorú uložíme na plech s papierom na pečenie. Takto hotové prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ešte cca hodinu kysnúť. Potom potrieme vajcom, posypeme parmezánom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 25 minút do zlatista.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 04. 05. 2014
Ingrediencie
- 500 g hladkej chlebovej múky,
- 10 g soli,
- 10 g sušeného droždia,
- 170 ml vlažného plnotučného mlieka,
- 4 vajcia,
- 1 vajce na potretie,
- 250 g masla,
- 10 plátkov šunky,
- 125 g mozarelly,
- 80 g strúhaného parmezánu,
- hrsť bazalkových lístkov
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame