Briošková podkova - Tajomstvo mojej kuchyne

Briošková podkova

Maspoma

Do misky vsypeme k robotu vsypeme múku, na jednu stranu dáme soľ, na druhú droždie, prilejeme mlieko, vajcia a mixérom vymiešame cesto, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme asi 1 hodinu kysnúť (cesto musí zdvojnásobiť svoj objem). Potom cesto vyklopíme na zľahka pomúčenú dosku a rozvaľkáme na cca 1,5 cm hrubý obdĺžnik. Poukladáme naň šunku a mozarellu, posypeme bazalkou a od dlhšej strany smerom ku kratšej stočíme do rolády. Tú potom pozdĺžne prekrojíme, zapletieme „do copu“ a stočíme do podkovy, ktorú uložíme na plech s papierom na pečenie. Takto hotové prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ešte cca hodinu kysnúť. Potom potrieme vajcom, posypeme parmezánom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 25 minút do zlatista.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 04. 05. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu