Žemľovečka z vianočky - Tajomstvo mojej kuchyne

Žemľovečka z vianočky

Maspoma

Vianočku pokrájame na rezy a namáčame v mlieku, v ktorom sú rozšľahané žĺtky a cukor. Keď všetko mlieko vsiakne, poukladáme rezy vianočky na vymastený a strúhankou vysypaný plech a pokropíme roztopeným maslom. Potom dáme vrstvu tvarohu, ktorý je rozmiešaný so žĺtkami, cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a mliekom (podľa potreby). Na tvaroh dáme postrúhané jablká, ktoré posypeme cukrom a škoricou a vo vyhriatej rúre prikryté alobalom pečieme pri 200 stupňoch 20 minút, potom odkryjeme a ešte dopečieme 10 minút, aby vrch žemľovky bol chrumkavý. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli a pridáme 250 g práškového cukru. Došľaháme, rozotrieme na žemľovku a dáme ešte dopiecť 10 minút do rúry, ktorej teplotu znížime na 150 stupňov, aby sneh na povrchu pekne zružovel.

Maspoma

Šéfkuchár: Kristína Košelová | Recept z epizódy: 19. 10. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.