Vianočné pomarančovo - kokosové keksíky so škoricovou zmrzlinou - Tajomstvo mojej kuchyne

Vianočné pomarančovo – kokosové keksíky so škoricovou zmrzlinou

Maspoma

V kuchynskom robote  vyšľaháme cukor spolu s vajíčkami do penista. Vo väčšej miske zmiešame suché ingrediencie (múku, kokos, prášok do pečiva) , pridáme k zmesi a znova prešľaháme. Prilejeme šťavu asi 1/2 pomaranča, pridáme nastrúhanú kôru,  Heru a všetko dobre vyšľaháme na cesto požadovanej konzistencie. Na záver ešte môžeme dochutiť nastrúhanou kôrou z pomaranča. Z cesta tvarujeme guľky , obalíme v práškovom cukre a uložíme na plech s papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme približne 20 minút.

Na zmrzlinu zmiešame všetky ingrediencie a zmes prelejeme do mrazuvzdornej nádoby. Dáme zamraziť aspoň na 6 hodín.

Upečené keksíky podávame spolu so zmrzlinou.

Maspoma

Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 20. 12. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu