Ingrediencie
- na cesto:
- 2 vajcia
- 100 g trstinového kryštálového cukru
- 240 g hladkej múky
- 90 g strúhaného kokosu
- 1/2 bal. prášku do pečiva
- 1 pomaranč
- 60 g Hery
- +
- práškový cukor na obaľovanie
- na zmrzlinu:
- 400 ml smotany na šľahanie 40%
- 400 ml sladkého kondenzovaného mlieka
- 3 ČL škorice
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vianočné pomarančovo – kokosové keksíky so škoricovou zmrzlinou
V kuchynskom robote vyšľaháme cukor spolu s vajíčkami do penista. Vo väčšej miske zmiešame suché ingrediencie (múku, kokos, prášok do pečiva) , pridáme k zmesi a znova prešľaháme. Prilejeme šťavu asi 1/2 pomaranča, pridáme nastrúhanú kôru, Heru a všetko dobre vyšľaháme na cesto požadovanej konzistencie. Na záver ešte môžeme dochutiť nastrúhanou kôrou z pomaranča. Z cesta tvarujeme guľky , obalíme v práškovom cukre a uložíme na plech s papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme približne 20 minút.
Na zmrzlinu zmiešame všetky ingrediencie a zmes prelejeme do mrazuvzdornej nádoby. Dáme zamraziť aspoň na 6 hodín.
Upečené keksíky podávame spolu so zmrzlinou.
Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 20. 12. 2021
Ingrediencie
- na cesto:
- 2 vajcia
- 100 g trstinového kryštálového cukru
- 240 g hladkej múky
- 90 g strúhaného kokosu
- 1/2 bal. prášku do pečiva
- 1 pomaranč
- 60 g Hery
- +
- práškový cukor na obaľovanie
- na zmrzlinu:
- 400 ml smotany na šľahanie 40%
- 400 ml sladkého kondenzovaného mlieka
- 3 ČL škorice
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame