Veselý veľkonočný cheesecake - Tajomstvo mojej kuchyne

Veselý veľkonočný cheesecake

Maspoma

Sušienky nalámeme a rozsekáme v mixéri.  Mandľovú múku zmiešame so sušienkami, pridáme maslo a spracujeme, aby sa suroviny poriadne spojili. Ak je zmes priveľmi sypká, pridáme trocha viac masla. Bočné strany formy vymastíme a dno vystelieme papierom na pečenie. Na dno rovnomerne natlačíme hrubú vrstvu sušienkovo mandľovej hmoty (po bokoch vytvoríme okraj 1-2 cm) a dáme chladiť. Rúru predhrejeme na 140°C.

V kuchynskom robote dohladka spracujeme mascarpone a smotanový syr. Pridáme cukor, postupne aj vajcia a vanilkový extrakt. Čokoládu za stáleho miešania roztopíme vo vodnom kúpeli a potom odstavíme z ohňa. Keď trochu vychladne, vmiešame ju do zmesi s mascarpone, plnka bude pripomínať stracciatellu. Vylejeme ju na korpus, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 75 minút. Náplň by mala byť po okrajoch zlatá a uprostred sa jemne chvieť. Po vybratí z rúry necháme  cheesecake chvíľu stáť vo forme a na noc odložíme  do chladničky. Na druhý deň dozdobíme ovocím,  čokoládovými vajíčkami a môžeme podávať.

Maspoma

Šéfkuchár: Katarína Brychtová | Recept z epizódy: 21. 03. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.