Ingrediencie
- vtortová forma Ø 23 cm
- na korpus:
- 125 g maslových sušienok
- 55 g mandľovej múky
- 50 g zmäknutého masla
- maslo na vymastenie formy
- na plnku:
- 375 g mascarpone
- 375 g smotanového syra (napr. Philadelphia)
- 200 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 1 PL vanilkového extraktu
- 150 g horkej čokolády
- + na dozdobenie
- čerstvé ovocie (mango, broskyne, jahody)
- čokoládové vajíčka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Veselý veľkonočný cheesecake

Sušienky nalámeme a rozsekáme v mixéri. Mandľovú múku zmiešame so sušienkami, pridáme maslo a spracujeme, aby sa suroviny poriadne spojili. Ak je zmes priveľmi sypká, pridáme trocha viac masla. Bočné strany formy vymastíme a dno vystelieme papierom na pečenie. Na dno rovnomerne natlačíme hrubú vrstvu sušienkovo mandľovej hmoty (po bokoch vytvoríme okraj 1-2 cm) a dáme chladiť. Rúru predhrejeme na 140°C.
V kuchynskom robote dohladka spracujeme mascarpone a smotanový syr. Pridáme cukor, postupne aj vajcia a vanilkový extrakt. Čokoládu za stáleho miešania roztopíme vo vodnom kúpeli a potom odstavíme z ohňa. Keď trochu vychladne, vmiešame ju do zmesi s mascarpone, plnka bude pripomínať stracciatellu. Vylejeme ju na korpus, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 75 minút. Náplň by mala byť po okrajoch zlatá a uprostred sa jemne chvieť. Po vybratí z rúry necháme cheesecake chvíľu stáť vo forme a na noc odložíme do chladničky. Na druhý deň dozdobíme ovocím, čokoládovými vajíčkami a môžeme podávať.

Šéfkuchár: Katarína Brychtová | Recept z epizódy: 21. 03. 2021
Ingrediencie
- vtortová forma Ø 23 cm
- na korpus:
- 125 g maslových sušienok
- 55 g mandľovej múky
- 50 g zmäknutého masla
- maslo na vymastenie formy
- na plnku:
- 375 g mascarpone
- 375 g smotanového syra (napr. Philadelphia)
- 200 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 1 PL vanilkového extraktu
- 150 g horkej čokolády
- + na dozdobenie
- čerstvé ovocie (mango, broskyne, jahody)
- čokoládové vajíčka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame
Error: No posts found.
Make sure this account has posts available on instagram.com.