Tvarohové rožky - Tajomstvo mojej kuchyne

Tvarohové rožky

Maspoma

Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme rozdrobené droždie, cukor, mlieko, žĺtky, olej, štipku soli a miesime asi 15 minút. Hotové cesto vyložíme na múkou vysypanú dosku, rozdelíme na 8 častí a vytvarujeme bochníky. Každý z nich rozvaľkáme na kruh s priemerom asi 20 cm a narežeme na 8 trojuholníkov.

Hrozienka aspoň na hodinu namočíme do rumu. Do misy dáme tvaroh, pridáme hrozienka, ostatné ingrediencie a dobre premiešame.

Každý trojuholník naplníme tvarohovou plnkou a zvinieme do rožka. Ukladáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a môžeme nechať chvíľku podkysnúť. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 15 minút  dozlatista. Hotové posypeme práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 18. 03. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu