Ingrediencie
- 200 g jemného tvarohu
- 1 vajce
- 30 g práškového cukru
- 2 KL vanilkovej pasty
- 1 pomaranč
- zmes Citrónová kôra so škoricou Mäspoma
- 150 -200 g panko strúhanky
- 200 g mandlí
- 100 g kryštálového cukru
- 100 g čokolády na varenie
- 1 citrón
- 150 ml sladkej smotany
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tvarohové guľky so slaným karamelom
V mise zmiešame tvaroh, vajce, práškový cukor, 1KL vanilky a štipku soli. Pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a zmes citrónovej kôry so škoricou. Prisypeme strúhanku a vypracujeme cesto. Necháme chvíľku odležať a tvarujeme guľky. Guľky uvaríme vo vriacej vode, vyberieme a obalíme v rozmixovaných mandliach. Na omáčku skaramelizujeme kryštálový cukor, pridáme opečené a rozdrvené mandle, čokoládu, vanilku, soľ a trošku citrónovej šťavy. Zalejeme smotanou a zredukujeme na požadovanú konzistenciu.
Guľky prelejeme omáčkou a podávame.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 03. 03. 2021
Ingrediencie
- 200 g jemného tvarohu
- 1 vajce
- 30 g práškového cukru
- 2 KL vanilkovej pasty
- 1 pomaranč
- zmes Citrónová kôra so škoricou Mäspoma
- 150 -200 g panko strúhanky
- 200 g mandlí
- 100 g kryštálového cukru
- 100 g čokolády na varenie
- 1 citrón
- 150 ml sladkej smotany
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame