Tekvicový puding so skaramelizovanými pekanovými orechmi, slivkami a škoricovou šľahačkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Tekvicový puding so skaramelizovanými pekanovými orechmi, slivkami a škoricovou šľahačkou

Maspoma

Postup:  Tekvicu nakrájanú na kocky si uvaríme vo vode spolu so škoricou, badiánom, kardamonom, citrónovou kôrou a vanilkovým luskom. Keď je mäkká, rozmixujeme ju tyčovým mixérom a prepasírujeme cez sitko, aby bola zmes hladká.

V mlieku rozpustíme 1-2 lyžičky škrobu (podľa toho, aký hustý chceme puding), vmiešame do tekvicového pyré a necháme prehriať, prípadne ešte dosladíme javorovým sirupom a dochutíme. Slivky pokrájame na malé kocky, opražíme ich na masle, pridáme nasekané pekanové orechy, zasypeme trstinovým cukrom a necháme skaramelizovať.

Vychladenú šľahačku (do ktorej pridáme aj stužovač šľahačky) vyšľaháme so škoricou a troškou medu.

Maspoma

Šéfkuchár: Lucia Gulišová | Recept z epizódy: 02. 10. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu