Tekvicové perníčky - Tajomstvo mojej kuchyne

Tekvicové perníčky

Maspoma

Ražnú múku dobre premiešame s perníkovým korením. Med, maslo, cukor zohrejeme v kastróliku, kým sa prísady neroztopia a dobre nepremiešajú. Necháme vychladnúť a vlejeme do múky. Vajce rozmiešame s kypridlom a vlejeme do zmesi. Nakoniec pridáme tekvicové pyré a vymiesime kompaktné hutné cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme cez noc (príp.aj dlhšie) v chladničke. Na druhý deň cesto krátko premiesime na pomúčenej doske, vyvaľkáme šúlky s priemerom asi 3 cm, nakrájame ich na menšie kúsky, z ktorých tvarujeme guľôčky veľkosti vlašského orecha. Guľôčky ukladáme na plech s papierom na pečenie a dlaňou alebo pomocou pohára ich sploštíme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 10-12 minút.
Poleva: Preosiaty práškový cukor dobre vymiešame s citrónovou šťavou, pridáme rum a podľa potreby horúcu vodu. Poleva by mala byť hustejšia ale tečúca.
Ešte teplé perníky namáčame v poleve a necháme na mriežke odkvapkať.

Maspoma

Šéfkuchár: Michaela Smolová | Recept z epizódy: 06. 11. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu