Tartaletky plnené krémom z pomarančovej a citrónovej kôry - Tajomstvo mojej kuchyne

Tartaletky plnené krémom z pomarančovej a citrónovej kôry

Maspoma

Všetky suroviny  na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme  odpočívať asi 1 hodinu. Odstáte cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a dáme do maslom vymastených formičiek.  Prikryjeme druhou formičkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 145 stupňoch cca 10 min.

Pomarančovú kôru  oblanžírujeme,  aby stratila horkosť. Necháme vychladnúť a nadrobno nakrájame. Pomarančovú šťavu zmiešame so želírovacím cukrom a prevaríme. Necháme vychladnúť. Do mixéra dáme  pomarančovú kôru, šťavu so želírovacím cukrom,  creme fraiche, mascarpone a práškový cukor a zmixujeme na hladký krém. Necháme stuhnúť.

Rovnako  postupujeme  pri citrónovom kréme.

Upečené  tartaletky plníme citrónovým a pomarančovým krémom a zdobíme pistáciami  a hlbokozmrazeným ovocím.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 27. 11. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu