Srnčí chrbát Kataríny Beranovej a jej synovca Borisa - Tajomstvo mojej kuchyne

Srnčí chrbát Kataríny Beranovej a jej synovca Borisa

Maspoma

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske zmiešame suché ingrediencie – orechy, múku, kakao a pridáme spolu so žĺtkami do snehu. Všetko zmiešame ručnou metličkou a masu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 170°C asi 55-60 minút.

Krém:
Nad parou vyšľaháme v miske 2 vajcia a 3 žĺtky s práškovým cukrom, až kým sa vytvorí hladká masa. Tú odstavíme z pary a za stáleho miešania pridávame malé kúsky nakrájaného masla a vanilkový cukor. Potom miešame elektrickým ručným mixérom až kým sa vytvorí hladká krémová masa.

Poleva:
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom a vymiešame dohladka. Plnenie:
Korpus prekrojíme pozdĺžne na tri rovnaké diely, pokropíme rumom a potrieme malinovým džemom. Potom rozotrieme krém, opatrne preložíme, vrch polejeme roztopenou čokoládou a nakoniec ozdobíme šľahačkou, ovocím, mandľami, prípadne mätou.

Maspoma

Šéfkuchár: Boris Beran | Recept z epizódy: 25. 12. 2009

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu