Sladká zemiaková torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Sladká zemiaková torta

Maspoma

Postup: Zemiaky  uvaríme, nakrájame a v mise popučíme. Ďalej pridáme cukor, vanilkový cukor, rozpustenú čokoládu (pripravenú z kakaa, mlieka a čokolády), smotanu a citrónovú kôru.

Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešame s múkou, maslom, droždím a vypracujeme cesto, ktoré potom rozdelíme na dve časti a polovicu roztlačíme na spodok tortovej formy. Na vrch vylejeme zmes zo zemiakov a čokolády. Pečieme pri teplote 150 stupňov Celzia približne 50 minút. Zatiaľ si pripravíme krém. Zmiešame mascarpone, šľahačku, cukor,  likér a rozmixujeme. Upečený koláč polejeme krémom a dáme vychladiť do chladničky.

Maspoma

Šéfkuchár: Milan Steiner | Recept z epizódy: 24. 09. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu