Šachovnicová torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Šachovnicová torta

Maspoma

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a po častiach ju zapracujeme do zmesi. Nakoniec prilejeme rozpustené maslo a cesto dobre premiešame. Tortovú formu (priemer 22 cm) vymažeme maslom a vyložíme papierom na pečenie. Zmes vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia približne 30 minút. Rovnakým spôsobom upečieme aj tmavý kakaový korpus, len do cesta pridáme kakaao. Po upečení ich vyklopíme na dosku a necháme vychladnúť. Korpusy rozrežeme pozdĺžne. Špeciálnou formou vykrajujeme z každého sústredné kružnice, ktoré prekladáme striedavo tmavú so svetlou, tak aby sme znova vytvorili kruh. Povrch kruhu potrieme marmeládou a postup opakujeme ešte štyrikrát a to tak , že k sebe priložíme vždy kruhy s opačnou farbou prvej kružnice, aby sme vytvorili šachovnicový vzor. Vrch torty už marmeládou nepotierame. Jednotlivé časti môžeme ešte počas vrstvenia jemne poliať cukrovou vodou s trochou koňaku.

Ganache: Rozpustenú čokoládu zmiešame so smotanou a chvíľku povaríme.

Nakoniec tortu polejeme čokoládovou ganache a môžeme ešte ľubovoľne dozdobiť.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 25. 06. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu