Ryžové guľôčky s čučoriedkovou omáčkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Ryžové guľôčky s čučoriedkovou omáčkou

Maspoma

Mlieko, štipku soli a maslo privedieme do varu. Pridáme ryžu a varíme do mäkka. Odstavíme, vmiešame cukor a vanilkovú pastu. Po vychladnutí zapracujeme kokos a citrónovú šťavu. Z masy tvarujeme guľôčky, asi 30 ks, do stredu vložíme opražený lieskový orech. Na záver ich obalíme v strúhanom kokose a strúhanej čokoláde.

Čučoriedky (čerstvé alebo zmrazené) dáme do hrnca, pridáme cukor, škrobovú múčku a privedieme do varu. Povaríme asi 2 minúty a odstavíme. Guľôčky podávame spolu s omáčkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 22. 11. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.