Ingrediencie
- 500 ml mlieka
- 125 g ryže
- 50 g práškového cukru
- 20 g strúhaného kokosu
- 20 g masla
- vanilková pasta
- 1 PL citrónovej šťavy
- štipka soli
- +
- opražené lieskové orechy
- strúhaný kokos a strúhaná čokoláda na obaľovanie
- na omáčku:
- 200 g čučoriedok
- 60 g kryštálového cukru
- 1 PL škrobovej múčky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ryžové guľôčky s čučoriedkovou omáčkou
Mlieko, štipku soli a maslo privedieme do varu. Pridáme ryžu a varíme do mäkka. Odstavíme, vmiešame cukor a vanilkovú pastu. Po vychladnutí zapracujeme kokos a citrónovú šťavu. Z masy tvarujeme guľôčky, asi 30 ks, do stredu vložíme opražený lieskový orech. Na záver ich obalíme v strúhanom kokose a strúhanej čokoláde.
Čučoriedky (čerstvé alebo zmrazené) dáme do hrnca, pridáme cukor, škrobovú múčku a privedieme do varu. Povaríme asi 2 minúty a odstavíme. Guľôčky podávame spolu s omáčkou.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 22. 11. 2020
Ingrediencie
- 500 ml mlieka
- 125 g ryže
- 50 g práškového cukru
- 20 g strúhaného kokosu
- 20 g masla
- vanilková pasta
- 1 PL citrónovej šťavy
- štipka soli
- +
- opražené lieskové orechy
- strúhaný kokos a strúhaná čokoláda na obaľovanie
- na omáčku:
- 200 g čučoriedok
- 60 g kryštálového cukru
- 1 PL škrobovej múčky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame