Ríbezľovo kávové košíčky - Tajomstvo mojej kuchyne

Ríbezľovo kávové košíčky

Maspoma

Brusnice si nakrájame na drobno a pridáme orechy.Postupne zmiešame všetky suché ingrediencie . Rozpustíme kokosový olej a vlejeme ho do zmesi, pridáme aj vajce,  avšak postupne, aby sme zmes nemali veľmi riedku a lepkavú. Zmesou vyplníme formičky,  poukladáme ich na plech a pečieme asi 15 minút pri teplote 180 stupňov.

Postup náplňDo hrnca, v ktorom sme roztápali kokosový olej nasypeme ríbezle, 2 PL kokosového cukru a nalejeme trošku vody. Povaríme, kým nevznikne hustý sirup, v ktorom môžu zostať aj nerozvarené kúsky ríbezlí.

Do tvarohu pridáme kávu, rozpustenú v troške vody, kokosový cukor a kvapku rumovej arómy.  Vychladnuté košíčky naplníme najprv  ríbezľovou zmesou, na ktorú dáme kávový krém,  dozdobíme čerstvými ríbezľami, posekanými mandľami a posypeme škoricou.

Maspoma

Šéfkuchár: Lucia Gulišová | Recept z epizódy: 10. 04. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu